ICF ÉS EMCC

Nagyon fontosnak tartom a szakmai minőségbiztosítást. Nem gondolom azt, hogy csak nemzetközi szervezetek tagjaként lehet valaki jó coach, ám jelzés értékű, hogy sok ezer kolléga közül a két legnagyobb nemzetközi szervezet hazai filiáléjában nem éri el a tagok száma az ötszázat sem. Alább azt szedem össze, nekem mi a fontos ezekben a szervezetekben.

iCF

International Coaching Federation

Közel egy évtizede foglalkozom az ICF sztenderdekkel, etikai kódexszel és kompetenciákkal. Több mint 5 éve vagyok nem csak tagja, de minősítést szerzett tagja az ICF-nek. Az elmúlt 4 évben azzal is segítettem a nemzetközi szervezet munkáját, hogy részt vettem e sztenderdek érvényesítésében francia, magyar és angol nyelvű coach hallgatókkal való munkáimban. Több mint 200 ,,vizsgafelvételt” hallgattam meg, és értékeltem. Nem volt kérdés, hogy PTF-es képzéseinket (Keresztény szemléletű coaching és vezetés, Business Coach) is a legmagasabb szinten akkreditáltattuk (ACTP).

Az ICF nemzetközi és magyarországi konferenciáin is többször adtam elő, vezettem workshopokat, illetve rendszeresen biztosítok szupervíziókat a fejlődni vágyó kollégák számára. Az ICF az én szememben nem csak egy minősítő szervezet, hanem egy élő, vibráló szakmai közösség, ami folyamatosan megújul és nekünk tagoknak – személyesen nekem is – folyamatosan lehetőséget teremt a megújulásra. Hosszú évek óta támogatom a hazai szervezet akkreditációs bizottságának munkáját is, elsősorban szakmai szövegek fordításával, lektorálásával.

EMCC

European Mentoring and Coaching Council

2020 óta vagyok tag az EMCC-ben. Bár e két nagy nemzetközi szervezet működésében, sztenderdjeiben, hozzáállásában van némi eltérés, mégis, a coaching kompetenciák közel 80%-ban megfeleltethetők, vagyis a lényeget illetően hasonló meggyőződésekkel bírnak a szakmáról. Az én megélésemben az EMCC egy kisebb, barátibb közösség, ahol nagy hagyománya van egymás segítésének, meghallgatásának, új eszközök, módszerek kipróbálásának. Büszke vagyok arra, hogy PTF-es coach képzéseinket az EMCC senior practitioner szinten akkreditálta. Rendszeresen előadok, workshopokat tartok az EMCC hazai rendezvényein is, ami óriási megtiszteltetés – és persze folyamatos kihívás is.

Maradjunk kapcsolatban!

 

norbi@izsaknorbert.hu

A kényelmes és biztonságos fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja. MBN engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.