ICF ÉS EMCC

Nagyon fontosnak tartom a szakmai minőségbiztosítást. Nem gondolom azt, hogy csak nemzetközi szervezetek tagjaként lehet valaki jó coach, ám jelzés értékű, hogy sok ezer kolléga közül a két legnagyobb nemzetközi szervezet hazai filiáléjában nem éri el a tagok száma az ötszázat sem. Alább azt szedem össze, nekem mi a fontos ezekben a szervezetekben.

ICF

International Coaching Federation

Közel egy évtizede foglalkozom az ICF sztenderdekkel, etikai kódexszel és kompetenciákkal. Több mint 5 éve vagyok nem csak tagja, de minősítést szerzett tagja az ICF-nek. Az elmúlt 4 évben azzal is segítettem a nemzetközi szervezet munkáját, hogy részt vettem e sztenderdek érvényesítésében francia, magyar és angol nyelvű coach hallgatókkal való munkáimban. Több mint 200 ,,vizsgafelvételt” hallgattam meg, és értékeltem. Nem volt kérdés, hogy PTF-es képzéseinket (Keresztény szemléletű coaching és vezetés, Business Coach) is a legmagasabb szinten akkreditáltattuk (ACTP).

Az ICF nemzetközi és magyarországi konferenciáin is többször adtam elő, vezettem workshopokat, illetve rendszeresen biztosítok szupervíziókat a fejlődni vágyó kollégák számára. Az ICF az én szememben nem csak egy minősítő szervezet, hanem egy élő, vibráló szakmai közösség, ami folyamatosan megújul és nekünk tagoknak – személyesen nekem is – folyamatosan lehetőséget teremt a megújulásra. Hosszú évek óta támogatom a hazai szervezet akkreditációs bizottságának munkáját is, elsősorban szakmai szövegek fordításával, lektorálásával.

EMCC

European Mentoring and Coaching Council

2020 óta vagyok tag az EMCC-ben. Bár e két nagy nemzetközi szervezet működésében, sztenderdjeiben, hozzáállásában van némi eltérés, mégis, a coaching kompetenciák közel 80%-ban megfeleltethetők, vagyis a lényeget illetően hasonló meggyőződésekkel bírnak a szakmáról. Az én megélésemben az EMCC egy kisebb, barátibb közösség, ahol nagy hagyománya van egymás segítésének, meghallgatásának, új eszközök, módszerek kipróbálásának. Büszke vagyok arra, hogy PTF-es coach képzéseinket az EMCC senior practitioner szinten akkreditálta. Rendszeresen előadok, workshopokat tartok az EMCC hazai rendezvényein is, ami óriási megtiszteltetés – és persze folyamatos kihívás is.

icf facilitator izsak norbert
norbert izsak emcc global coach mentor training
norbert izsak emcc global coach mentor training provider quality award
alap logo transzparens 01 copy

Maradjunk kapcsolatban!

iconfinder fb 1220322 iconfinder instagram 1220315 iconfinder linkedin 1220314 Youtube Spotify
Final

norbi@izsaknorbert.hu

barion card strip

A kényelmes és biztonságos fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja. MBN engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.